Пошук

23.03.2023 05:15   Пераклад: Тэрэса Клімовіч / Catholic.by

Штодзённа на працягу Вялікага посту разам з «Прасторай малітвы» ўдзельнічаем у велікапосных анлайн-рэкалекцыях, у якіх нас суправаджае дасведчаны духоўны кіраўнік — украінскі езуіт айцец Міхайла Станчышын SІ.

Дзень 30

«Усё рабіце на славу Божую» (1 Кар 10, 31).

Славай Божай з’яўляецца тваё добрае жыццё ў пакланенні і служэнні Богу.

«Чалавек створаны, каб хваліць Бога, нашага Пана, шанаваць Яго і служыць Яму, і праз гэта збавіць сваю душу» (св. Ігнацый Лаёла).

Чалавек створаны для праслаўлення Бога. Праслаўляць Яго — гэта бачыць Яго веліч ва ўсім, што Ён стварыў. Хваліць і праслаўляць Бога праз створаны свет — гэта заўважаць яго хараство: захад сонца, зоркі і месяц на небе, вецер, горы і даліны, нябесных птушак і кожную пралеску…

«Благаслаўляйце Пана, усе дажджы і росы, хваліце і ўзвялічвайце Яго навекі» (Дан 3, 64).

Благаслаўляйце Пана крыніцы, моры і рэкі, ільды і снягі! Праслаўляем Творцу за шум дажджу, кожную кроплю вады, якая падае на твар, за водар і свежасць… Праслаўляць Бога — гэта бачыць Бога скрозь дождж, быццам Ён дакранаецца да цябе і выказвае сваю любоў. Бог быццам дорыць мне гэты дождж, акурат у гэтую хвіліну, маўкліва і велічна прысутны праз яго…

Ілюстрацыйная выява: Pinterest

Праслаўляць Пана — гэта бачыць Ягоную дабрыню у прысутнасці і падарунках, якія Ён спасылае. Ягоная дабрыня выўляецца праз усёабдымны дар Касцёла. Яго міласэрнасць і прабачэнне ты атрымліваеш у кожным сакрамэнце пакаяння і Эўхарыстыі. Яго дабрыня выпраменьваецца скрозь кожную ўсмешку іншага чалавека і яго ўважлівае вуха. Дабрыня Бога прысутная ў кожнай крышынцы хлеба ў тваіх руках…

Праслаўленнем Пана з’яўляецца тваё добрае жыццё як Божы дар для цябе і іншых людзей.

Найвялікшае праслаўленне — калі хтосьці аддае сваё жыццё за бліжняга. Бескарыслівае жыццё ўслаўляе Бога. Любоў да ворагаў і прабачэнне свайго крыўдзіцеля — гэта сапраўды вялікае праслаўленне Бога.

Пакланяцца Богу перадусім азначае шукаць і спаўняць Яго волю, імкнуцца быць з Ім ва ўсім, што нас атачае і напаўняе. Нараджэнне дзіцяці — гэта прыняцце Яго волі для новага жыцця. Абарона Бацькаўшчыны — гэта святое выкананне Ягонай святой волі. Калі мы хочам служыць Богу, то аддаём Яму першае месца ў сваім жыцці. Служыць Богу можна праз служэнне свайму бліжняму. Выхоўваць дзіця — гэта служыць Богу.

Гэты дзень падараваны мне Богам — дзеля таго, каб я прыняў яго з удзячнасцю. Пане, дай мне сёння ласку любіць Цябе з пашанай і праслаўленнем; любіць бліжніх добразычлівым словам і высакародным учынкам; любіць сябе з павагай як Божае стварэнне. Няхай дзень майго жыцця будзе пражыты на Тваю большую хвалу!

Пане, навучы праслаўляць Цябе ў паўсядзённасці: у працы і адпачынку, ва ўзаемаадносінах з блізкімі, у змаганні з сабой, у поспехах і паразах…

Па–над усё дазволь праслаўляць Цябе сваёй малітвай уважлівага слухання. Дай мужнасць і сілу для барацьбы! Будзь са мной да самага канца, каб мая нага не спатыкнулася і воля не пахіснулася! Суправаджай мяне ажно да Уваскрасення.

Ойча, прабач нам правіны нашыя і не ўводзь у спакусу, але збаў ад злога. «Бо Тваё Валадарства і моц, і хвала навекі. Амэн».

Праслаў Бога за яшчэ адзін дзень жыцця! Падзякуй Яму за тры вялікія дары, якімі Ён цябе сёння адарыў.

Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Папа Францішак

Спагадлівасць - гэта праява Божай
Міласэрнасці, адзін з сямі дароў Святога Духа