Пошук

24.05.2021 16:56   Паводле: Vatican News
Папа Францішак з сабратамі езуітамі. Фота: CNS / Itua Egbor SІ

Папа Францішак скіраваў адмысловае пасланне з нагоды юбілейнага Ігнацыянскага года, які распачаўся 20 мая і прымеркаваны да 500-годдзя навяртання святога Ігнацыя Лаёлы і 400-годдзя яго кананізацыі.

Як паведамляе Беларуская рэдакцыя парталу Vatican News, Святы Айцец заўважыў, што навяртанне — гэта справа, якая рэалізуецца штодзённа. Яна рэдка мае месца раз і назаўсёды. Навяртанне святога Ігнацыя распачалося ў Памплоне, але на гэтым не скончылася.

«Ён навяртаўся ўсё жыццё, дзень пры дні: ён усё жыццё ставіў Хрыста ў цэнтры. Рабіў гэта праз праніклівасць, якая заключаецца не ў імгненным і пастаянным поспеху, а ў навігацыі і наяўнасці компаса для таго, каб выйсці ў дарогу. На ёй шмат паваротаў, але важна, каб мы кіраваліся Духам Святым, які вядзе да сустрэчы з Панам», — падкрэсліў Папа Францішак, які сам належыць да заснаванага святым Ігнацыем ордэна езуітаў.

Пастыр паўсюднага Касцёла заўважыў, што наша навяртанне часта звязана з сустрэчай з іншымі. Яны дапамагаюць нам ісці па дарозе і пастаянна навяртацца.

«Давайце слухаць іншых. Давайце чытаць сітуацыі. Мы самі таксама з’яўляемся знакамі, якія паказваюць іншым Божы шлях.

Навяртанне заўсёды адбываецца ў дыялогу, у дыялогу з Богам, у дыялогу з іншымі людзьмі, у дыялогу са светам», — звярнуў увагу Святы Айцец.

Папа запэўніў у малітве за ўсіх, хто натхняецца ігнацыянскай духоўнасцю, каб здзейснілі падарожжа Юбілейнага года разам як адна ігнацыянская сям’я; каб многія іншыя адкрылі для сябе багацце духоўнасці, якую Бог даў Касцёлу праз святога Ігнацыя Лаёлу.

Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Папа Францішак

Бог заўсёды чакае нас.
Ён ніколі не губляе надзеі і заўсёды прабывае побач.