Пошук

27.06.2012 00:00  
Каментарый да лiтургii

Хрыстус заўсёды прысутнічае сярод нас, але пад заслонай знакаў. Застаецца з намі ў сваім слове, якое нясе збаўленне. У асаблівы спосаб застаецца з намі ў сакрамэнце Эўхарыстыі. Сакрамэнтальныя знакі: вада, віно, хлеб, слова і жэсты — гэта толькі нібы адзенне, праз якое можам дакрануцца да самога Хрыста. Трэба толькі сапраўды паверыць, што Ён ёсць сярод нас, што прамаўляе да нас і па-ранейшаму здзяйсняе вялікія знакі.


Каментарый да літургіі слова

«Бог не стварыў смерці і не радуецца гібелі жывых». Таму Хрыстус, Бог-Чалавек, гледзячы на веру людзей, няспынна перамагае цярпенне і смерць, каб паказаць, што Ён з’яўляецца Панам жыцця, Богам жывых і самім Жыццём. Чалавек быў створаны для несмяротнасці і таму, становячыся  падобным да Езуса, павінен прамяніцца ў веры, ласцы, любові, каб дасягнуць мэты свайго зямнога падарожжа — вечнага збаўлення.


Малітва вернікаў

Бог, любячы Айцец, ведае нашы патрэбы яшчэ да таго, як мы Яго папросім. Звернемся да Пана праз пасрэдніцтва Езуса Хрыста.

  1. Молімся за Касцёл Святы, каб няспынна абвяшчаў усім людзям аб Езусе Хрысце, які перамог смерць і першы ўваскрос.
  2. Молімся за людзей бедных, сумняваючыхся, і тых, хто не мае надзеі, каб памяталі, што Хрыстус заўсёды дае сваю ласку, каб перамагчы цяжкасці.  
  3. Молімся за невылечна хворых людзей, каб з даверам шукалі аздараўлення ў Хрыста, які, гледзячы на іх веру, можа забраць немач і хваробу.
  4. Молімся за памерлых, каб вечна радаваліся прабываннем з Богам.
  5. Молімся за нас, тут сабраных, каб мы прыходзілі да Хрыстовага алтара з прагненнем узмацнення веры ў Яго прысутнасць паміж нас.

Ойча Святы, праз свайго Сына Ты няспынна аб’яўляеш нам сваю ўсемагутнасць і міласэрнасць. Просім, акажы ўсім людзям Тваю любоў і выслухай нашы малітвы, якія з верай Табе прадстаўляем. Праз Хрыста Пана нашага.

Апрацавала с. Людміла Леўдаровіч MChR

Абноўлена 25.09.2017 11:23
Пры выкарыстанні матэрыялаў Catholic.by спасылка абавязковая. Калі ласка, азнаёмцеся з умовамі выкарыстання

Дарагія чытачы! Catholic.by — некамерцыйны праект, існуе за кошт ахвяраванняў і дабрачыннай дапамогі. Мы просім падтрымаць нашу дзейнасць. Ці будзе наш партал існаваць далей, у значнай ступені залежыць ад вас. Шчыра дзякуем за ахвярнасць, молімся за ўсіх, хто нас падтрымлівае.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Папа Францішак

Бог заўсёды чакае нас.
Ён ніколі не губляе надзеі і заўсёды прабывае побач.